Back

Glicerīns

Glycerin

Glicerīns – viskozs caurspīdīgs šķidrums.

Glicerīns – bezkrāsains, viskozs, ļoti higroskopisks šķidrums. Šķīst ūdenī un spirtā, bet nešķīst eļļās. Pēc garšas ir salds - no kā arī ir ieguvis savu nosaukumu (glikos – salds).

Glicerīnam ir daudzveidīga pielietošanas joma: pārtikas rūpniecība, tabakas rūpniecība, medicīnas rūpniecība, mazgāšanas un kosmētisko līdzekļu rūpniecība, lauksaimniecība, tekstilrūpniecība, papīra un ādas izstrādājumu ražošana, plastmasas ražošana, laku un krāsu rūpniecība, elektrotehnika un radiotehnika.

Glicerīnam piemīt īpašība saglabāt un palielināt viskozitātes pakāpi, kā arī pārtikas produktu konsistenci.
Ir reģistrēts kā pārtikas piedeva E422, un tiek izmantots kā emulgators, ar kura palīdzību tiek sajaukti dažādi nesavienojami ingredienti.



Lapu apmeklēja
5409
reizes

Please publish modules in offcanvas position.